RVANJE: Aleksandar Maksimović najavljuje napad na zlato

RVANJE: Aleksandar Maksimović najavljuje napad na zlato

Foto: u-klinchu.rs


Na Evropskom prvenstvu 2016. godine, Aleksandar Maksimović je osvojio II mesto u rvanju, 2017. III mesto, a sada nosi zlato sa 5. najprestižnijeg međunarodnog turnira „Grand Prix Zagreb Open 2018.“ u kategoriji do 72 kilograma, kojim se sprema da napadne zlato na predstojećem EP u maju 2018.

Na ovom turniru nastupilo je više od 190 rvača, a Srbija je zauzela 6. mesto uključujući dve bronze i Aleksandrovo zlato. Maksimović je pobedio svih pet protivnika i time pokazao da je spreman za EP u Rusiji.

“Pet dana pre turnira sišli smo sa planine Belmekeni, pa nam je bilo teško zbog toga jer adaptacija nakon silaska traje do devet dana. Odmorili smo jedan dan posle turnira i došli u Ameriku na pripreme i meč protiv USA“, rekao je Aleksandar Maksimović za portal “Ekspres”.

Foto: u-klinchu.rs

Foto: u-klinchu.rs

Pripreme srpskih rvača za ovo prvenstvo, počele su pre devet dana u Americi, a 11. februara je Aleksandar imao prvi meč sa selekcijom domaćina iste kategorije kog je uspeo da savlada. Pripreme traju još pet dana, a nakon njih sledi turnir 25. marta, kao poslednja provera pred EP u Sofiji.

Aleksandar se bavi rvanjem već 20 godina, a do sada je rvao za Lukenvalde, Johanis, Adelhausen, a trenutno rve za subotički Spartak, Partizan, nemačku Bundes ligu i Klajnosthajm.

“Za dve godine planiram da završim svoju rvačku karijeru u Spartaku, zbog toga što su korektni prema meni i što su ispoštovali svaki dogovor, za razliku od Partizana gde sam bio 17 godina”, izjavio je Aleksandar Maksimović za “Ekspres”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar