Sport
03.04.2018. 15:01
R:E/ telegraf.rs

SAVIĆ: "Vaterpolo kao NBA, bez materijalnog dodatka"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Dejan Savić kritikovao je danas kalendar takmičenja jer su igrači poput košarkaša u NBA ligi izloženi velikim naporima.

"Moram da budem kritički nastrojen prema ovom takmičenju, jer to nije u redu zbog odnosa prema igračima. Zanemaruje se njihovo psiho-fizičko stanje, kao da igramo NBA, ali bez njihovog materijalnog dodataka. U sezoni se odigra između 85 i 88 utakmica, a oporavak i bazične pripreme nisu isti kao kod drugih sportova", izjavio je Savić na konferenciji za medije u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.

Takođe je istikao da u Rijeci neće moći da računa na Nemanju Ubovića, Savu Ranđelovića i Stefana Mitrovića, dok je zbog odmora van spiska Andrija Prlainović, ali da je borba za medalju i dalje prioritet Srbije.

"Probaćemo da odigramo na visokom nivou i uđemo u borbu za medalju. Utakmica protiv Crne Gore je prilika za revanš zbog nedavnog poraza u Podgorici, protiv Francuske smo favoriti, dok nas pravi derbi čeka protiv Hrvatske", rekao je Savić.

Kapiten "Delfina", Filip Filipović usaglasio se sa selektorom da turnir ne dolazi u idealnom trenutku.

"Završnica je kratka i naporna, ali to ne umanjuje našu odgovornost da maksimalno predstavljamo reprezentaciju Srbije. Ovaj turnir gledam kao na priliku da se ne odmerimo sa nekim reprezentacijama sa kojima nismo imali di sada. Španija mi je interesantno i voleo bih da zbog povratka Perona odigramo protiv njih. Grci i Hrvati su kvalitetni, ali pitamo se mi", završio je Filipović

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve