ŠOK UOČI POČETKA MUNDIJALA: Španija smenila selektora

ŠOK UOČI POČETKA MUNDIJALA: Španija smenila selektora


Đulen Lopetegi više nije selektor fudbalske reprezentacije Španije!

Ovu odluku čelnici Saveza doneli su samo dva dana pred početak Svetskog prvenstva, odnosno dan nakon što je obelodanjeno da je Lopetegi novi trener Reala iz Madrida.

Ovu odluku medijima je saopštio prvi čovek tamošnjeg saveza Luis Rubaljes.

– Primorani smo da nastavimo dalje bez Lopetegija. Želimo mu sreću u nastavku karijere. Jedan je od najzaslužnijih ljudi to smo se plasirali u Rusiju, ali smo bili primorani da ga smenimo. Ovo je jasna poruka svim zaposlenima u FS Španije da postoje pravila ponašanja koja moraju da se poštuju – rekao je Rubaljes

Španci su vanrednu konferenciju za medije zakazali za 11.30, ali su pred novinare izašli sa pola sata zakašnjenja. I bez Lopetegija, koji se nije pojavio u društvu Rubialesa.

– Razgovarao sam sa igračima i rekli su mi da će dati sve od sebe na Mundijalu, ali moram da napomenem da je situacija komplikovana. Sada ne želim da komentarišem način na koji je Real ovo uradio, ali bih dodao da je ovo reprezentacija svih Španaca – istakao je Rubaljes.

Furiju će na SP predvoditi Fernando Jero, nekadašnji kapiten Španije i čovek koji je obavljao funkciju direktora.

Španija za dva dana igra derbi grupe B protiv Portugalije, a iz Saveza još nisu obelodanili ko će voditi seleckiju. Inače, u grupi B se nalaze još Maroko i Iran.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar