Sport
10.05.2018. 11:14
R.E./Beta

ZA VIKEND NAS OČEKUJE BORBA ZA TROFEJ BEOGRADA

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Tradicionalna Beogradska internacionalna regata - Trofej Beograda biće održana za vikend na Adi Ciganliji, a takmičenje s istorijom dugom gotovo četiri decenije pored svih domaćih klubova okupiće i timove iz Bugarske, Grčke i Bosne i Hercegovine.

Regata koju organizuje Veslački savez Srbije (VSS) uz podršku Gradskog sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Javnog preduzeća "Ada Ciganlija" biće još jedna prilika da ljubitelji veslanja uživaju u svim čarima ovog sporta, najavili su organizatori.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović rekao je da će Beogradskom internacionalnom regatom ove godine zvanično biti otvorena sezona medjunarodnih takmičenja na Adi Ciganliji.

"Zbog termina, koji je nešto drugačiji u odnosu na prethodne godine, neke zemlje koje su tradicionalno imale učesnike na ovoj regati, kao što su Hrvatska, Turska i Madjarska, ove godine će preskočiti BIR, budući da se ovogodišnji termin poklapa sa njihovim regatama. Bez obzira na to srećni smo što će učestvovati klubovi iz Bugraske, Grčke i Bosne i Hercegovine", rekao je Jevremović.

Na Beogradskoj internacionalnoj regati takmičiće se sve uzrasne kategorije, uključujući i studente i veterane, s tim što će se za Trofej Beograda boriti samo veslački podmladak. Ujedno, kadeti i kadetkinje iz Srbije boriće se za bodove u okviru Druge regate Kupa Srbije čiji će ukupni pobednik, posle četiti regate, postati vlasnik trofeja ovog takmičenja.

"Siguran sam da će sve proteći u najboljem redu i da će svi učesnici biti zadovoljni svim aspektima organizacije, što je uostalom bio slučaj svih prethodnih godina", dodao je Jevremović.

Ovogodišnji BIR biće i poslednja kriterijumska regata za sastav srpske juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 26. i 27. maja, ali i test takmičenje pred Svetski kup koji će na Savskom jezeru biti održan od 1. do 3. juna.

Kvalifikacione trke oba dana takmičenja počinju u 9.45, finala su na programu od 13.00, a Pioniri će se takmičiti na deonici od 1.000 metara.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve