Sport
14.05.2019. 16:29
R.E./Beta/Foto: Crvena zvezda/StarSport

Zvezdi zvanično priznata titula iz 1946. godine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Skupština Fudbalskog saveza Srbije (FSS) verifikovana je danas titula Crvene zvezde osvojena 1946. godine, objavljeno je na klupskom sajtu.

Ovom odlukom zvanično je Zvezdi dodeljena titula prvaka Srbije, pa je ovosezonska kruna 30. u crveno-belim vitrinama.

Za priznavanje titule Crvenoj zvezdi na sednici Skupštine FSS glasala su 44 člana Skupštine, 10 je bilo uzdržano, a šest protiv.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Ponosan sam što smo uspeli da ozvaničimo titulu koju je Crvena zvezda osvojila apsolutno regularno, na terenu. Ponosan sam zbog svih igrača tog prvog Zvezdinog tima koji su dobili priznanje koju zaslužuju da su prva Zvezdina generacija šampiona. Skupština FSS je uvažila činjenično stanje i drago nam je zbog toga. Ovo je u svakom smislu bila istorijska sezona za naš klub, a priznavanje ove titule je u najboljem smislu reči šlag na tortu. Imamo puno razloga da slavimo u nedelju na poslednjem meču sezone", rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić po završetku zasedanja.

Terzić se zahvalio svima koji su "istrajali" u inicijativi kluba da se Zvezdi dodeli trofej iz 1946. godine.

"Želim da se zahvalim svima u klubu koji su učestvovali i istrajavali u ovoj inicijativi kluba i doprineli da se dvogodišnji trud i napor konačno realizuje. Argumentima smo dokazali da dileme nema - Crvena zvezda je šampion Srbije 1946. godine", dodao je Terzić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve