DANAS RASPRAVA O IZBORU GUVERNERA: Tabaković za novi mandat

DANAS RASPRAVA O IZBORU GUVERNERA: Tabaković za novi mandat

Beograd, 15. marta 2016. - Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabakovic na radnom rucku u organizaciji Francusko- srpske privredne komore u hotelu Moskva. FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ bk


Skupština Srbije nastavila je raspravu o izboru guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković koju je za tu funkciju predložio predsednik Aleksandar Vučić.

Skupština raspravlja i o više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i platama u agencijama i drugim organizacijama.

Poslanici vlasti su tokom jučerašnje rasprave ukazali da je Tabaković u svom šestogodišnjem mandatu, koji je počeo u avgustu 2012. godine ostvarila značajne rezultate, a opozicija je kritikovala njen izbor, navodeći da je “moralno nepodobna da obavlja taj posao”.

Parlamentarci objedinjeno raspravljaju o 14 tačaka dnevnog reda.

Ministar Branko Ružić je juče obrazlažući zakone kazao da oni imaju za cilj da transformišu upravu u efikasniji, profesionalniji i moderniji servis gradjana Srbije.

Poslanici raspravljaju o predlogu za izbor viceguvernera Narodne banke Srbije, koji je podnela guverner NBS, izboru članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, na predlog Zaštitnika građana i Poverenika za informacije od javnog značaja, kao i na predlog UNS i NUNS, kao i o Predlogu odluke o izboru predsednika sudova.

Razmatra se Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o državnoj upravi, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim agencijama, koje je podnela Vlada Republike Srbije.

Narodna skupština razmatraće Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisama, koje je takođe podnela Vlada Srbije.

Narodni poslanici će rasparvljati o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, koji su podneli narodni poslanici Studenka Kovačević, Miletić Mihajlović, Darko Laketić i Dejan Radenković, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar