(FOTO) SRBIJA KROZ OBJEKTIV NJENIH LJUDI: U toku je konkurs „Sto najlepših slika Srbije


Srbija je u najlepšoj mogućoj akciji – slikamo je, gledamo i glasamo o tome gde je najlepša!

U toku je konkurs „Sto najlepših slika Srbije“. Organizator i domaćin konkursa je internet platforma „Slike Srbije“, koja već više od godinu dana privlači, okuplja i promoviše profesionalne i fotografe amatere koji slikaju Srbiju onakvu kakvom je retko vidimo.

Konkurs je zvanično počeo 3. i traje do 30. novembra 2017, a pravo učešća imaju svi čija su interesovanja u vezi sa svetom fotografije i koji su svojim aparatom ili telefonom zabeležili neki kadar Srbije.

Foto: slike srbije.rs

Foto: slike srbije.rs

Akcija nam omogućava da saznamo ili se podsetimo na to kakve neverovatne lepote Srbija ima  i ponekad krije. Bajkoviti predeli, prelepi gradovi, nestvarne prirodne tvorevine… i još mnogo toga stalo je u kadrove koji su prava mala umetnička dela.

U samo pet dana od početka konkurs je privukao mnogo pažnje, motivisao ljude da se uključe ili pomno prate i čekaju da daju svoj glas. U prilog ovome govore i cifre koje su se tokom vikenda popele na preko 20.000 pojedinačnih poseta na sajtu, i više od 5.000 registrovanih korisnika na sajtu i društvenim mrežama.

Foto: slike srbije.rs

Foto: slike srbije.rs

Proces izbora najboljih će se odvijati u tri faze. Prvo će registrovani korisnici portala Slike Srbije izabrati 100 najlepših fotografija, zatim će stručni žiri suziti izbor na 12, a u finalnom krugu će korisnici od tih 12 odabrati najbolju.

Svih 100 fotografija koje su prošle prvi krug glasanja biće predstavljeno na velikoj izložbi u prostorijama Dorćol Platza, 12 probranih će biti štampano u kalendaru za narednu godinu i njihovi autori će dobiti posebne poklone, dok autora najbolje fotografije očekuje i novčana nagrada.

Foto: slike srbije.rs

Foto: slike srbije.rs

Detaljne informacije o konkursu možete naći na linku www.slikesrbije.rs

O PROJEKTU “SLIKE SRBIJE“

Organizator konkursa, internet platforma „Slike Srbije“, je pionirski projekat koji je pokrenula grupa entuzijasta i zaljubljenika u fotografiju i pejzaže Srbije. Svakog dana nastaju hiljade fotografija koje Srbiju prikazuju u predivnom svetlu. NJihovi autori su profesionalni fotografi, ali i mnogi drugi koji to nisu – ljudi koji se šetaju, trče, voze bicikle u prirodi, oni čiji je posao vezan za otvoren prostor ili oni koji su jednostavno zaljubljeni u prirodu. Portal sve njih okuplja na jednom mestu i svima daje  Srbiju na dlanu.

Istovremeno, platforma promoviše autore, omogućava  ljubiteljima fotografije da na jednom mestu imaju tematski objedinjene slike, a svima kojima su fotografije potrebne pruža pravo mesto za izbor i kontakt.

Foto: slike srbije.rs

Foto: slike srbije.rs

Za nešto više od godinu dana, „Slike Srbije“ prati više desetina hiljada ljudi, putem instagram profila  https://www.instagram.com/slikesrbije/ kao i putem fejsbuk stranice https://www.facebook.com/slikesrbije/, a svaka objavljena fotografija prikupi preko hiljadu lajkova.  Sam termin ”Slike Srbije” nalazi se na više od 38.000 haštagova.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar