VOZAČI OPREZ: Putevi su mokri i klizavi, vidljivost je smanjena, a mogući su i odroni

VOZAČI OPREZ: Putevi su mokri i klizavi, vidljivost je smanjena, a mogući su i odroni

foto: Pexels.com


U pojedinim delovima zemlje može biti i intezivnijih padavina i jačih pljuskova koje u vrlo kratkom vremenu donesu veću količinu vode na putu.

Putevi u Srbiji su zbog kiše mokri i klizavi, a pored smanjene vidljivosti i čestih odrona još jednu opasnost predstavljaju i bujični potoci koji za sobom ostavljaju nanose zemlje na kolovozu, saopštio je jutros AMSS.

U pojedinim delovima zemlje može biti i intezivnijih padavina i jačih pljuskova koje u vrlo kratkom vremenu donesu veću količinu vode na putu, a samim tim i sva oštećenja koja su ispunjena vodom se ne vide.

Pored mokrih kolovoza, smanjene vidljivosti i čestih odrona još jednu opasnost predstavljaju bujični potoci koji za sobom ostavljaju nanose zemlje na kolovozu, zbog kojih je on dodatno klizaviji i zbog čega vozači vrlo lako gube kontrolu nad vozilom posebno ukoliko brzina, ali način vožnje nisu prilagođeni ovakvim uslovima.

Saobraćaj je van većih gradova umerenog inteziteta, a sa izvesnim izmenama u saobraćaja treba računati na onim deonicama gde je zbog radova saobraćaj usporen.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar