I DALJE NAPETO: Zbog tenzija Indije i Pakistana haos u vazdušnom saobraćaju

I DALJE NAPETO: Zbog tenzija Indije i Pakistana haos u vazdušnom saobraćaju


Privremena obustava vazdušnog saobraćaja iznad Pakistana dovela je do potpunog haosa na letovima, naročito na relaciji Azija – Evropa, javlja AP.

Pojedine avio-kompanije prevazišle su problem tako što su redovne letove slali alternativnim rutama.

Više od 4.000 putnika ostalo je zarobljeno na aerodromu u Bangkoku, ukazuju tamošnji zvaničnici. Prema njihovim rečima, pomoć je pružena svima kojima je bila neophodna, ali su se pojedini putnici, uprkos tome, žalili da nisu dobili nikakvu pomoć.

Terminal u Bangkoku je bio toliko krcat da je šef tajlandske imigracione policije putem Tvitera upozorio putnike “da odvoje dovoljno vremena” za svoje putovanje.

Grupa od 25 danskih studenata nije uspela da uhvati vezu u Bangkoku, te su imali neslavan kraj jednomesečnog odmora na Tajlandu.

“Čuvar nam je rekao da moramo u podrum da spavamo. Ne možemo da dobijemo ni pomoć ni informacije”, rekla je jedna od studentkinja za AP.

Avio-kompanija “Tai ervejz” preusmerila je svoje letove prema Evropi tako da ne lete iznad vazdušnog prostora Pakistana. Slično je postupila i kompanija “Malezija erlajns” koja je izdala saopštenje na svom zvaničnom veb sajtu da neće leteti iznad Pakistana “do daljejeg”.

Letovi sa pojedinih aerodroma na severu Indije takođe su obustavljeni juče, ali kako navodi AP, danas se vraćaju u normalu.

“Er Čajna” otkazala je današnji let iz Pekinga za Islamabad, a prema rečima jednog od zaposlenih, o statusu ovog leta “razmatraće se kasnije”.

Avio-kompanije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu – “Etihad”, “Emirati” i “Galf er” – odmah su obustavile letove prema Pakistanu.

Pakistanski vazduhoplovni zvaničnici saopštili su da će obustava vazdušnog saobraćaja biti ukinuta večeras u ponoć.

Saobraćaj je obustavljen nakon eskalacije sukoba između Pakistana i Indije, kada je pakistanska vojska oboraila dva indijska borbena aviona i zarobila jednog pilota.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar