MR BIN PODRŽAO DŽONSONOVU IZJAVU O BURKAMA: Čuveni glumac rekao je da se ne treba izvinjavati za dobre šale

MR BIN PODRŽAO DŽONSONOVU IZJAVU O BURKAMA: Čuveni glumac rekao je da se ne treba izvinjavati za dobre šale


Velika prašina podigla se nakon izjave Borisa Džonsona o ženama koje nose burku. I dok su jedni na njegovoj strani, ima i onih koji oštro osuđuju ovu izjavu. Među onima koji su podržali Džonsona, našao se Rouvan Etkinson.

Screenshot_74

Glumac, poznatiji kao Mr Bin, opisao je ove komentare kao smešne.

Bivši sekretar za spoljnu politiku dobio je podršku i od bivšeg ministra kabineta, Endrua Mičela koji je komentare nazvao “živopisnim”, ali ne protiv zakona.

Konzervativna stranka odlučila je da gospodin Džonson treba da bude podvrgnut istrazi od strane nezavisnog veća, zbog pritužbi da je svojim komentarima prekršio kodeks ponašanja.

Podsećanja radi, on je uporedio žene koje nose burke sa pljačkašima banaka, pri čemu se zapitao i zbog čega idu okolo izgledajući kao “sanduci za pisma”.

Etkinson je, povodom toga, izjavio: ” Kao doživotni zagovornik slobodeljudi da prave šale na račun religije, zaista mislim da šala Borisa Džonsona o onima koji nose burku, spada u prilično dobre šale. Sve šale o religiji uvek izazivaju negodovanje, zato smatram da nema poente da se izvinjava. Trebalo bi se izvinjavati samo za loše šale. U ovom slučaju, nema potrebe za tim.”

Gospodin Mičel, takođe je izjavio da nema potrebe da se Džonson izvinjava, naglašavajući to da je ovo vreme slobodnog govora.

Kako izvori navode, čak 48% ispitanika reklo je da Džonson nije dužan da se izvini, dok je 45% njih reklo da bi to trebalo da uradi.

 

 

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar