NOVI ISPAD DONALDA TRAMPA: Afričke države nazvao rupama

NOVI ISPAD DONALDA TRAMPA: Afričke države nazvao rupama


Američki predsednik Donald Tramp je na sastanku sa parlamentarcima u Beloj kući izneo pogrdne kvalifikacije za više afričkih zemalja.

Bela kuća nije negirala da je Tramp koristio vulgarne reči na sastanku o imigraciji, nazivajući navodno nekih “vukojebina”.

Portparol Bele kuće Radž Šah saopštio je sinoć da “dok se neki američki političari bore za strane zemlje, Tramp će se uvek boriti za američki narod”.

On je rekao da Tramp želi dobrodošlicu imigrantima koji “doprinose američkom društvu, razvijaju ekonomiju i koji se asimiluju”.

Tramp se navodno zapitao “zašto da ljudi poreklom iz tih vukojebina dolaze u SAD”, preneo je Vašington post, pozivajuću se na više neimenovanih izvora.

Komenar se odnosio, kako se veruje, na ljude sa Haitija i iz nekih afričkih zemalja.

Sastanak u Beloj kući na kojem je Tramp izneo ove komentare održan je u nastojanju da se pronadje kompromis o imigraciji i rešenje o statusu nekoliko hiljada dece koja su ilegalno stigla u SAD. Tramp je i dalje nepopustljiv o gradnji zida na granici s Meksikom.

UN: Trampova izjava o afričkim zemljama rasistička

Ujedinjene nacije (UN) danas su oštro osudile i nazvale “rasističkom” izjavu američkog predsednika Donalda Trampa koji je afričke zemlje i Haiti nazvao “rupama”.”Ako se potvrdi, u pitanju je šokantna i sramna izjava predsednika SAD”, rekao je na konferenciji za novinare u Ženevi portparol Visokog komesarijata UN za ljudska prava Rupert Kolvil. On je rekao da mu je “žao”, ali da za takav govor ne postoji druga reč nego “rasistički”.

Afrikanci saznali da se Tramp konačno zainteresovao za njihov kontinent, ali ne kako su očekivali

Afrikanci su jutros saznali da se američki predsednik Donald Tramp konačno zainteresovao za njihov kontinent, ali ne na način na koji su se nadali, piše AP.Porparolka Afričke unije Eba Kalondo izrazila je iskrenu zabrinutost zbog izjave Trampa, koji je na sastanku u Beloj kući izneo pogrdne kvalifikacije na račun više afričkih zemalja.

S obzirom na istorijsku činjenicu da su Afrikanci stigli u SAD kao robovi, ova izjava je šamar prihvatljivom ponašanju i praksi, rekla je portparolka.

Ona je dodala da komentar iznenadjuje posebno zbog toga što su “SAD jedan od primera u svetu za to kako su migracije izrodile naciju zasnovanu na vrednostima različitosti i mogućnosti”.

NE PROPUSTITE:

NOVA TRAMPOVA BLAMAŽA TOKOM UTAKMICE U ATLANTI: Zaboravio reči američke himne, Amerikanci ogorčeni

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar