PUTIN OPLEO PO DVOSTRUKOM AGENTU: Skripalj je običan špijun i izdajica svoje zemlje, on je đubre

PUTIN OPLEO PO DVOSTRUKOM AGENTU: Skripalj je običan špijun i izdajica svoje zemlje, on je đubre

Foto: Beta/Alexei Nikolsky, Sputnik


Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da je Sergej Skripalj običan špijun, đubre i izdajica svoje zemlje.

Podsetimo, bivši ruski dvostruki agent otrovan je u martu u engleskom gradu Solzberiju, zajedno s ćerkom Julijom. Oni su nađeni bez svesti pored klupe u parku. Nakon analiza utvrđeno je da su otrovani nervnim agensom “novičok” koji se, kako tvrdi Velika Britanija, proizvodi jedino u Rusiji.

Ovo je prvi put da je Putin išta direktno rekao o Skripalju, čiji slučaj je toliko zategao odnose Rusije i Velike Britanije da su dve zemlje međusobno proterale ambasadore.

Na današnjoj konferenciji za medije, Putin je rekao da se Skripalj u pojedinim medijima pominje kao borac za ljudska pravaOn je jednostavno špijun. Izdajnik svoje zemlje. Postoji takva stvar – biti izdajica svoje zemlje. On je to”, kazao je Putin na međunarodnom energetskom forumu koji se održava u Moskvi.

“Zamislite da u vašoj zemlji postoji osoba koja ju je izdala. Kako bi ste ga vi tretirali? On je jednostavno đubre”, kazao je Putin i dodao da je Skripalj sarađivao sa stranim tajnim službama nakon što je otpušten iz ruske tajne službe.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar