ZABRANJENI LAKTALISOVI PROIZVODI I DALJE U PRODAJI: Nastavlja se afera s neispravnim mlekom za bebe u Francuskoj

ZABRANJENI LAKTALISOVI PROIZVODI I DALJE U PRODAJI: Nastavlja se afera s neispravnim mlekom za bebe u Francuskoj

Foto: Beta/Francois Mori


Vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona je na velikim mukama zbog fijaska akcije masovnog povlačenja neispravnog Laktalisovog mleka za bebe zaraženog salmonelom.

Kako javlja agencija AP, ti proizvodi za bebe su i posle prošlomesečne odluke o njihovom povlačenju ostali dostupni u bolnicama, vrtićima, apotekama i vodećim supermarketima u Francuskoj.

Ministar finansija Bruno Le Mer je zbog toga danas pozvao na sastanak šefa francuskog mlečnog giganta, Laktalisa, ali je, gostujući na televiziji BFM, priznao da ne može da garantuje da opozovano mleko više nije dostupno na tržištu.

Francuska ministarka zdravlja Anjes Bizen je u današnjoj izjavi za radio-televiziju Evrioa-1 insistirala na tome vlada „nije mogla biti jasnija” sa zdravstvenim upozorenjima koja je izdala.

Laktalis je naredio povlačenje mleka iz prodaje u oko 30 zemalja nakon što je u jednoj od njegovih fabrika pronađena salmonela. Vlasti su objavile da je pre naloga za povlačenje mleka bilo hospotalizovano 18 beba koje su konzumirale kontaminirane proizvode, kao i da su se sve one posle oporavile.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar