Imlek i Almex sistem omogućili deci bez roditeljskog staranja celodnevno druženje na bajkovitom imanju Stari Tamiš

Imlek i Almex sistem omogućili deci bez roditeljskog staranja celodnevno druženje na bajkovitom imanju Stari Tamiš


U skladu sa  društveno odgovornom politikom koju sprovodi,  Imlek je organizovao još jedan izlet za decu iz Zvečanske, ovoga puta na prelepom imanju Stari Tamiš nadomak Pančeva. U saradnji sa Almex sistemom, u čijem sastavu se nalazi ovo bajkovito imanje, Imlek je ugostio brojne mališane i omogućio im nezaboravno iskustvo boravka u prirodi na impresivnom poljoprivrednom gazdinstvu.

stari tamis2Veliki broj štićenika Centra u Zvečanskoj uživao je u nezaboravnom druženju sa životinjama, a zahvaljujući timu stručnjaka sa farme Stari tamiš, mališani su imali priliku da se upoznaju sa procesima nastanka Moja Kravica mleka. Ovo je bila jedinstvena prilika za najmlađe da po prvi put vide farme krava, ergele konja, muzej konjskih zaprega, jezera sa pernatim životinjama, farme ovaca, bebi farme i mini zoo vrt. Pored ovih uzbudljivih avantura, njihov boravak na farmi upotpunjen je brojnim kreativnim i edukativnim radionicama, koje su posebno za njih pažljivo osmišljene.

Imanje Stari Tamiš prostire se na 1.100 hektara i predstavlja najveće gazdinstvo u Almex sistemu. Od prošle godine izgrađen je turistički kompleks u okviru kojeg građani mogu da se upoznaju sa životom na farmi. Na Starom Tamišu nalazi se farma krava sa oko 2.500 goveda i ergela koja je izgrađena 1978. godine i koja poseduje 33 konja lipicanera, poreklom iz Lipica, Đakova i Karađorđeva.
stari tamis 4“Farma Stari Tamiš i Tamiški Konaci, kao sve posećenija turistička destinacija, već treću sezonu je u prilici da ugosti decu i delegacije iz različith krajeva zemlje, pa i iz inostranstva. U saradnji sa Imlekom, osmislili smo niz zanimljivih sadržaja na farmi za decu bez roditeljskog staranja, i veliko nam je zadovoljstvo što smo im omogućili da uživaju na našem imanju. Ovogodišnjim druženjem uspešno nastavljamo lepu tradiciju učešća u humanitarnim aktivnostima,  sa ciljem da svako dete koje poseti našu farmu ode sa osmehom na licu i nezaboravnim uspomenama.”, izjavio je vlasnik kompanije Almex, Srđan Aleksa.

Moja Kravica mleko nastaje od najkvalitetnijeg sirovog mleka koje kompanija Imlek dva puta dnevno prikuplja sa preko 4.000 pažljivo odabranih porodičnih farmi u Srbiji. Imlekov hladni lanac u potpunosti je zatvoren, od mesta prijema mleka do prijemne rampe, čime je izbegnuta svaka mogućnost kontaminacije. Pored toga, najsavremenija tehnologija prerade mleka obezbeđuje vrhunski kvalitet zbog kojeg su potrošači Moju Kravicu proglasili omiljenim brendom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar