Vesti
21.03.2016. 13:15
ekspres

Fišer: Srbiju nije trebalo bombardovati

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Austrije Hajnc Fišer  izražava sumnju da je bilo potrebno bombardovanje Beograda i upozorava da prebrze vojne intervencije na Bliskom istoku ne bi bile pametne.

- Već dugo sam zabrinut zbog američke politike prema Iraku, o razvoju u Libiji, turbulencije u arapskom prostoru, blokade mirovnog procesa na Bliskom istoku, kao i opasnosti terorizma. SAD su u prošlosti bile prebrzo spremne na vojne intervencije - kritikovao je on u intervjuu bečkom dnevniku "Prese". Fišer je ukazao da je bilo neophodno da Amerikanci intervenišu u Drugom svetskom ratu, ali je dodao da je poverenje Amerikanaca u vojno rešenje bilo dovedeno u pitanje već u ratu u Vijetnamu. Na konstataciju da je intervencija pomogla u bivšoj Jugoslaviji on je upitao - "da li je bilo potrebno bombardovanje Beograda?", uz konstataciju da u "to sumnja i dalje".

Fišer je, na pitanje kako ocenjuje rusku vojnu intervenciju u Siriji, podvukao da mu se ne sviđaju vojne intervencije, ma od koga bile preduzete i ma gde bile sprovedene. On je istakao da se ne radi o demonstraciji sile, već o sili, jer velike države vode politiku sile.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve