Vesti
13.10.2017. 13:02
R.E./Beoinfo

FOTO GSP PROSLAVIO 125 ROĐENDAN: Prevoznik koji piše istoriju Beograda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Te 1892. godine Grad Beograd i GSP bili su lideri u tramvajskom saobraćaju i uvođenju javnog prevoza u naš grad

Istorija razvoja Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” predstavlja i deo istorije našeg grada, kao i poslednjih 125 godina njegovog razvoja, poručio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali na svečanom prijemu u Starom dvoru povodom velikog jubileja gradskog prevoznika.

– Te 1892. godine Grad Beograd i GSP bili su lideri u tramvajskom saobraćaju i uvođenju javnog prevoza u naš grad. Prošle godine, kada smo nabavili pet elekrtičnih autobusa, bili smo prvi grad koji ima prvu liniju gradskog prevoza kojim saobraćaju vozila koja idu na elektropogon. To je potez kojim otvaramo novu stranicu u istoriji našeg grada i to je napredak koji pokušavamo da ostvarimo u celom gradu – istakao je Mali.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Beoinfo

Prema njegovim rečima, i pored otežanih uslova u kojoma posluje ovo gradsko preduzeće, u protekle dve godine nabavljeno je 95 novih autobusa i po prvi put 12 školskih autobusa.

– Radili smo na sređivanju infrastrukture, sređujemo pogon Kosmaj, sredili smo pogon „Centrala”, ali ono što GSP čini, to su ljudi. GSP je žila kucavica našeg grada i naša je obaveza da zaposlenima omogućimo što bolje uslove za rad, kao i da građani Beograda dobiju što kvalitetniji javni prevoz jer je to slika i prilika našeg grada – naveo je Mali i zahvalio rukovodstvu i radnicima na požrtvovanosti i poželeo im puno uspeha u budućem radu.

Ovom prilikom zahvalnice su dobili gradonačelnik Siniša Mali, njegovov zamenik Borko Milosavljević i gradski menadžer Goran Vesić, nagrade najbolji studenti Mašinskog, Elektrotehničkog i Saobraćajnog fakulteta Darko Veličković, Miloš Maljković i Ivan Petrić, novinar RTS-a Dragan Mišić, kao i petorica radnika za 40 godina rada u ovom preduzeću.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Beoinfo

Zahvalivši na priznanju, Milosavljević je rekao da u ovoj zemlji postoje institucije i ljudi koji znaju da cene nečiji trud i rad.

– Na taj način treba da se podsetimo starih vrednosti kada jedni drugima znamo da kažemo hvala za rad i trud. GSP je imperativ za budućnost i nas kao grad obavezuje da ovo preduzeće u sledećoj godini bude naš ključni prioritet u javnom sektoru. Reformisali smo sva javna preduzeća, zadatak nam je da GSP ubacimo u liniju pozitivnog poslovanja i da na taj način napravimo istorijski uspeh, a to je da sva javna preduzeća u Beogradu pozitivno posluju – naglasio je Milosavljević.

Generalni dirketor JKP GSP „Beograd” Željko Milković istako je da je veoma ponosan što vodi ovo gradsko preduzeće u njegovim najtežim i najlepšim trenucima.

– Po prirodi sam optimista i verujem da je budućnost GSP-a zagarantovana i da će ona biti lepša i sigurnija nego što je danas – naveo je Milković i zahvalio svom timu i zaposlenima na dosadašnjem zalaganju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
, Foto Beoinfo

Jubilej je obeležen i promotivnom vožnjom tramvaja na konjsku vuču od okretnice na Tašmajdanu do Vukovog spomenika.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve