Vesti
28.03.2019. 19:58
R.E./Kurir/AP

HAOS U TIRANI: Sukob demonstranata i policije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Učesnici protesta opozicije u Tirani danas su ponovo pokušali da uđu u zgradu parlamenta Albanije i sukobili se sa policijom, javlja AP.
Demonstranti, koje predvodi Demokratska partija Ljuljzima Baše, stranka desnog centra koristili su dimne bombe i projektile, te su se tokom pokušaja da probiju kordon sukobili sa albanskom policijom koja je čuvala zgradu parlamenta u kojoj je trajala plenarna sednica.
Albanska opozicija optužuje vladu levičarske Socijalističke partije premijera Edija Rame za korupciju i povezanost sa organizovanim kriminalom, što vlast poriče.
Od sredine februara, pristalice albanske opozicije koju predvodi Demokratska partija nekoliko puta pokušavale da prodru u zgradu albanskog parlamenta i u sedište vlade, ali ih je policija u tome sprečavala koristeći suzavac i vodene topove.
Iz vladajuće stranke premijera Edija Rame kažu da protesti opozicije ometaju napredak Albanije ka članstvu u Evropskoj uniji, dok albanska opozicija zahteva ostavku vlade i prevremene parlamentarne izbore, te je najavila veliki protest za 13. aprila.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve