Vesti
18.04.2019. 18:03
Beta

Haradinaj: Ne verujem da će u Berlinu biti reči o teritoriji Kosova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da ne veruje da će na predstojećem Samitu u Berlinu biti reči o teritoriji Kosova, te da će on govoriti o viznoj liberalizaciji.

"Ne verujem da će biti pregovora o teritoriji Kosova i Srbije i niti o Zajednici opština sa srpskom većinom", rekao je Haradinaj najavljujući da će na sastanku govoriti o tome kako Evropa Kosovu još duguje liberalizaciju.

"Samit u Berlinu je dobra prilika da na zajedničkom stolu o Zapadnom Balkanu Kosovo ima evropsku perspektivu i za mene je izuzetno značajno da je Evropa dužna Kosovu liberalizaciju viza, za šta odluka nije doneta. Na tom sastanku su Merkel i Makron i, nadam se, da ću imati priliku da ih podsetim na taj dug", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je često do sada optuživao visoku predstavnicu EU Federiku Mogerini da nije održala svoje obećanje da će nakon ispunjavanja svih kriterijuma Kosovo dobiti liberalizaciju viza.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

[wc_posts author="" author_name="" p="" post__in="" order="DESC" orderby="date" post_status="publish" post_type="post" posts_per_page="4" taxonomy="" field="slug" terms="" title="yes" meta_all="yes" meta_author="no" meta_date="no" date_format="M j, Y" meta_comments="no" thumbnail="yes" content="no" paging="no" size="wccarousel" filtering="yes" columns="4" gutter_space="20" heading_type="h4" layout="grid" template="box" excerpt_length="15"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve