Vesti
11.04.2019. 14:42
R. E./ Beta

Haradinaj pozvao Tačija na usklađivanje stava o podeli Kosova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj pozvao je predesdnika Hašima Tačija da se usaglase oko sastanka sa predstavnicima Beograda koji je zakazan za 29. april u Berlinu. Na sastanku će, kako je ranije najavljeno, sa srpske strane prisustvovati predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Ukoliko se Tači ne odazove na usaglašavanje, Haradinaj je rekao da će u suprotnom "pojasniti svoje stavove protiv podele Kosova

"Moje je ustavno pravo da pojasnim svoje stavove. Ideja o podeli nema podršku na Kosovu i to je jasno i njenom inicijatoru (Hašimu Tačiju, prim. aut.)", rekao je Haradinaj za KTV i ponovio da je protiv razgraničenja ili podele Kosova, jer smatra da se radi o pogrešnoj ideji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Govoreći o poseti SAD iz koje se juče vratio, Haradinaj je rekao da je, iako nije bila zvanična niti protokolarna poseta, on imao susrete i sa zvaničnicima iz Vašingtona.

"Otišao sam da posetim moje Albance. Nije to bila bilateralna poseta. Došli su da me posete neki prijatelji iz Vašingtona. Bila je to radna poseta i mi smo radili", rekao je Haradinaj.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
25°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve