Vesti
23.05.2019. 16:54
Kossev

HARADINAJ: Tači me napada jer se plaši, nisam se tajno sretao s Radoičićem

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj negirao je tvrdnje predsednika Kosova Hašima Tačija da se tajno sastajao sa zvaničnikom Srpske liste Milanom Radoičićem i naveo je da će se sastati 6. juna u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

On je gostujući u emisiji Pressing na T7 potvrdio i da su mu odnosi sa Hašimom Tačijem narušeni i dao ocenu da ga Tači napada zato što se plaši njegove popularnosti.

Kako prenosi Kossev, Haradinaj je potvrdio da će se sastati sa kancelarkom Angelom Merkel 6. juna u 11 časova u Berlinu, a govorio je i o poslednjem sastanku u ovom gradu održanom krajem aprila.

Istakao je da je sastanak sa liderima Zapadnog Balkana i kancelarkom Merkel i predsednikom Francuske, Emanuelom Makronom bio istorijski za Kosovo i da niko ne može ništa negativno reći o tom sastanku, misleći pritom na ocene kosovskog predsednika, Hašima Tačija, o tome kako je Evropa pokazala da je slaba i neujedinjena na tom sastanku.

Negirao je da je vizna liberalizacija bila uslovljena ukidanjem taksi tokom tog sastanka.

"Kritikovali su me zbog toga što nisam odustao od taksi, već sledećeg dana mi je nemački ministar potvrdio (da je Nemačka odlučila da liberalizuje vize za Kosovo). Odabrali su mene da mi to saopšte", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je negirao optužbe kosovskog predsednika o tajnim sastancima sa Milanom Radoičićem, i naveo da se sa njim sastajao samo kao sa zvaničnikom Srpske liste, naveo je.

"Da su imali nešto za mene, pripisali bi mi. Šta ima Hašim za mene, neka stavi na sto. Ne samo on već i drugi", rekao je Haradinaj.

Smatra da ga Tači napada jer se plaši poverenja koje narod ima u njega, u, kako je naveo "povećano  poverenje u Ramuša Haradinaja i u AAK". Govoreći o odnosu sa Tačijem, potvrdio je da je narušen, ali je naglasio da tu nema ničega ličnog.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve