Vesti
08.05.2019. 12:51
Pobjeda / CDM

Kabinet Merkelove: Želimo dati novi zamah dijalogu Beograda i Prištine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron žele dati novi zamah dijalogu Beograda i Prištine koji se odvija pod okriljem Evropske unije, saopšteno je crnogorskoj Pobjedi iz kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel.

Na pitanje da li to što su se Nemačka i Francuska direktno uključile u rešavanje kosovskog problema znači da ove zemlje nisu zadovoljne učinkom EU, portparol savezne vlade kaže da obe zemlje podržavaju nastavak dijaloga, prenosi crnogorski portal CDM.

"Kancelarka Angela Merkel i predsednik Emanuel Makron izrazili su punu podršku dijalogu o normalizaciji između Srbije i Kosova. Oni žele da daju novi zamah procesu koji se odvija pod okriljem Evropske unije", saopštili su Pobjedi iz nemačke vlade.

Portparolka Evropske unije Maja Kocijančić ranije je naglasila da šefica evropske diplomatije Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu Beograda i Prištine. Kocijančić je to rekla povodom najava da bi u celi proces mogle da se aktivno uključe upravo Njemačka i Francuska.

Ona je istakla da se pozdravlja svaki angažman u podršci dijalogu koji olakšava EU, uključujući i mogući novi sastanak i naglašava da Mogerini obavlja svoju misiju.

Upitani da prokomentarišu ovakve stavove EU, iz njemačke vlade ponavljaju da sarađuju sa Briselom.

"Kao što je navedeno, i predsednik Makron i kancelarka Merkel u potpunosti podržavaju proces normalizacije uz pomoć Evropske unije", kratko su zaključili iz Vlade Nemačke.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve