Vesti
07.05.2019. 16:15
Beta

Lutovac: Svakodnevno prisustvo opozicije u Slobodnoj zoni, da nas imaju u vidu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da suština formiranja "Slobodne zone" u Beogradu nije u masovnosti već da je svakodnevno prisustvo opozicije jedna vrsta pobune protiv trenutnog stanja u društvu.

Na konferenciji za novinare u Pionirskom parku, Lutovac je rekao da se radi o pobuni protiv stanja u državi, protiv loše situacije u medijima i u pravosuđu i zbog činjenica da je u Srbiji ugrožena vladavina prava. Lutovac je rekao da nije slučajno određeno da se "Slobodna zona" nalazi na mestu koje je u neposrednoj blizini zgrade Predsedništva, parlamenta i gradske uprave, kako bi ljudi koji odlučuju "imali na vidiku" slobodne ljude Srbije.

"Da vide da ima još mnogo toga da se uradi da bi Srbija bilo normalna država", rekao je Lutovac i dodao da će opozicija nastaviti da ih svakodnevno podseća na to.

On je rekao da će DS vreme svog dežurstva u "Slobodnoj zoni" iskoristiti da održi sednice Predsedništva, stranačkih odbora, Političkog saveta i Gradske organizacije Beograd a da će se tu nalaziti i poslanici demokrata i članovi omladine.

Prema njegovim rečima, to je veoma bitno jer je na delu proces opšteg ujedinjavanja, i ideološkog, unutar same DS, ali i ujedinjavanja na opozicionoj sceni u okviru Saveza za Srbiju i sa ostatkom prave opozicije.

"Sinergija naših energija treba da omogući da naše argumente učinimo jačim i da počnemo da tako menjamo društvo", rekao je on.

Predsednik DS je rekao da će ta stranka to vreme iskoristiti da razgovara i o programu za period nakon vladavine Aleksandra Vučića, kao i da će njegova dalje sudbina zavisiti od toga da li će se u budućnosti ponašati kao racionalan čovek i da li će prihvatiti da umesto propagande uvaži medije u Srbiji i tako omogući građanima da na slobodnim izborima izaberu vlast koju žele.

"Mi očekujemo i da će ovaj pritisak omogućiti tako nešto", rekao je Lutovac.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve