Vesti
24.04.2016. 16:35
ekspres

Merkelova i Obama otvorili "Hanover mese 2016"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

HANOVER, 24. aprila  - Predsednik Sjedinjenih Američkih Država  Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel otvorili su zajedno najveću svetsku izložbu industrijskih tehnologija - 70. po redu Međunarodni sajam "Hanover mese 2016".  Obama je stigao  u dvodnevnu posetu Nemačkoj, upravo povodom ove sajamske manifestacije, budući da su Sjedinjene Države zemlja partner ovogodišnje izložbe savremenih industrijskih dostignuća u Hanoveru, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici nemačke misije u SAD.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Kancelarka Merkel će, nakon svečane ceremonije otvaranja sajma, prirediti večeru u čast predsednika Obame, na kojoj će biti i predstavnici poslovnih zajednica iz obe zemlje.
Obama će se sutra pridružiti Merkelovoj u tradicionalnom svečanom obilasku štandova na sajmu.
Kako je najavljeno, u planu je i bilateralni sastanak između nemačke kancelarke i američkog gosta.
Merkelova je, takođe, pozvala francuskog predsednika Fransoa Olanda, britanskog premijera Dejvida Kamerona i italijanskog premijera Matea Rencija da dođu sutra na sastanak sa njom i Obamom u Hanoveru.
Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Teme sastanka, u Herenhauzen palati, biće brojna međunarodna pitanja.Na sajmu u Hanoveru, koji traje do 29. aprila, naći će se pod "jednim kišobranom" najnovija dostignuća iz raznovrsnih industrijskih oblasti - od automatike i robotike, preko energetike i mobilnih tehnologija, do prehrambene industrije, pametnih fabrika, IT i "zelenih" tehnologija...Očekuje se da će ovu industrijsku izložbu posetiti između 200.000 i 250.000 ljudi.}

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve