Vesti
19.04.2016. 10:31
ekspres

Mihajlović: Država ne duguje izvođačima nijedan dinar

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

BEOGRAD, 19. aprila  - Ministarka saobraćaja, građavinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas da država danas ne duguje nijedan dinar nijednom izvođaču. Ona je, u izjavi novinarima, odgovarajući na pitanje koliko je lokalnih samouprava ažurno u plaćanju svojih obaveza izvedenih radova, kazala da država ne duguje niti jednom izvođaču, a da oni sa podizvođačima treba da regulišu svoj odnos. „Izvođači imaju puno podizvođača, te se često dešava da sami između sebe ne plaćaju sve obaveze. Što se tiče lokalnih samouprava, od stanja lokalne samouprave zavisi i njihovo plaćanje. Negde je to dobro, a negde ima problema, negde mi reagujemo i tražimo da se plati. Nadam se da ćemo i to ove godine uspeti da rešimo“, naglasila je Mihajlović.  Govoreći o garantnom fondu ona je ocenila da je najpre potrebno urediti odnose unutar domaćih kompanija pa tek onda razmišljati o Garantnom fondu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ona je rekla da mora da se reši pitanje garancija i finansijskog stanja određenih građevinskih kompanija i tek onda da se razmišlja o drugim načinima obezbeđenja. Vezano za kritike da se u građevinarstvu koristi nesretifikovani kamen Mihajlović je poručila da svi putevi i nasipi koji se grade moraju da imaju sve sertifikate.
„Na Koridoru 11 su srušena do sada dva nasipa jer nisu bili napravljeni na način u skladu sa standardima“, prenela je ona.Mihajlović je kazala da treba da postoji konkurencija, i da zato postoje zakoni i nadzor da se brinu o tome.Upitana za odnose sa Republikom Srpskom  ona je kazala da Republika Srbija ima dobre odnose sa srpskim entitetom Bosne i Hercegovine. „Ova vlada je zaista počela ozbiljno da primenjuje Sporazum o specijalnim vezama, a to se vidi u svim oblastima, pa i građevinarstvu. Mi smo se dogovorili da obostrano priznamo licence, što je važno za sve, i trenutno završavamo taj proces“, istakla je Mihajlović u izjavi novinarima povodom otvaranja 42.Sajma građevinarstva u Beogradu.if (document.currentScript) {

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve