Vesti
12.03.2019. 12:54
R.E./Beta/RTS

NAČELNIK GENERALŠTABA VOJSKE SRBIJE: Situacija na Kosovu je kompleksna, ali trenutno ne razmatramo opciju vojno reagujemo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović izjavio je danas je situacija na Kosovu veoma kompleksna, ali da Srbija trenutno ne razmatra opciju vojnog reagovanja.

Mojsilović je gostujući na Radio-televiziji Srbije kazao da je situacija na Kosovu "puna tenzija i jednostranih poteza".

"Stabilno je stanje bezbednosti, ali po svim parametrima je jako nepredvidivo", rekao je Mojsilović i naveo da je Vojska Srbije u stalnom kontaktu sa jedinicama Kfora a brine i o severnom i o južnom delu Kosova.

On je kazao da će Vojska Srbije pratiti situaciju na terenu i isključio upotrebu vojne sile na tom prostoru.

"Vi ste svedoci da su predsednik Srbije i Vlada posvećeni i opredeljen za mirno stanje i rešavanje stanja na KiM. Opcija vojnog reagovanja je isključena, odnosno trenutno se ne razmatra", kazao je Mojsilović.

On je dodao da ne može da kaže da je stanje redovno, jer postoji otvoreno bezbednosno pitanje u Srbiji, ali da su vidljivi pomaci u opremanju vojske koja trenutno ima 10 aviona MIG 29, dok su četiri na remontu.

"Brojimo dane do momenta kada će nam prvi helikopteri stići u redove Vojske Srbije", rekao je Mojsilović i dodao da se stanje u ratnom vazduhoplovstvu odrazilo na ukupnu sposobnost.

Najavio je da će 24. marta u 11.30 u Nišu biti obeležen početak bombardovanja Srbije 1999. godine.

"Vojska Srbije je spremna, opremljena, osposobljena i motivisanada izvrši sve zadatke", rekao je Mojsilović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve