Vesti
05.05.2019. 18:16
Beta

Obradović: Pravićemo "slobodne zone" širom Srbije jer su institucije zarobljene

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider pokreta Dveri Boško Obradović najavio je da će posle Beograda, širom Srbije biti osnovane "slobodne zone" u kojima će građani moći da razgovaraju sa opozicionim liderima i poslanicima Skupštine Srbije, jer su kako je naveo, institucije i mediji trenutno "zarobljeni".

Obradović je rekao da je formiranje "slobodne zone" ispred Predsedništva Srbije u Beogradu "nova razvojna strana" protesta "Jedan od pet miliona - Svi kao jedan".

"Pozivam građane da dođu u 'slobodnu zonu' i razgovaraju sa opozicionim liderima, poslanicima Skupštine Srbije, slobodnim odbornicima iz cele Srbije i javnim ličnostima, da sučeljavamo mišljenja i razgovaramo o svemu o čemu nam je zabranjeno da govorimo u parlamentu i u medijima. Ovo je narodni parlament, ovde se protesti dalje razvijaju i od sada postaju svakodnevni", rekao je Obradović.

Navodeći da su građani tokom šestomesečnih protesta širom Srbije ostvarili "velike uspehe", poput smena predsednika opština Brus i Grocka, lider Dveri, čiji su predstavnici noćas dežurali u Pionirskom parku, odbacio je kritike po kojima formiranje "slobodnih zona" vodi pasivizaciji protesta.

"Da li će nas biti nekoliko stotina, hiljada ili nekoliko desetina hiljada, zavisi od pobunjenih građana. Oni su lideri protesta, a mi smo tu da budemo sa njima na ulici, jer nam samo one ostaju. Ili ćemo na ulici srušiti vlast kad nas bude dovoljno ili će vlast pristati na naše zahteve za slobodnim medijima i fer i poštenim izborima", kazao je Obradović i dodao da tokom dežurstva predstavnika Dveri nije bilo incidenata u "slobodnoj zoni".

On je dodao da će "slobodna zona" ispred Predsedništva Srbije svakog dana trajati 24 časa, da će zvaničan program počinjati u 13 časova konferencijom za novinare predstavnika opozicije koji budu dežurali prethodnog dana, kao i da će biti izvođene pozorišne predstave i postavljane izložbe o kako je naveo, "lažima režima Aleksandra Vučića".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve