Vesti
28.03.2019. 16:54
R:E./ Natalija Ginić

Otkrivamo ko je naš čovek blizak Trampu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Mnogi bi se složili sa tim da je najveće iznenađenje u poslednjih dve godine u Srbiji izazvao zaokret u spoljnoj politici Sjedinjenih Država prema Kosovu. Isti ti su se sasvim sigurno i zapitali: Kako smo došli do toga da Amerikanci lupaju packe Prištini i predlažu razmenu teritorija za rešavanje kosovskog problema? Ko je uspeo da potisne "duboku državu" i izbrifuje američkog predsednika Donalda Trampa tako da misli su "Srbi dobri ljudi"? Odgovor na ta pitanja možda su vrlo jednostavna, a ne zaverenička kako se često zalomi na ovim prostorima.
Najveće zasluge mogle bi se pripisati jednom čoveku - Rudiju Đulijaniju. Bivši gradonačelnik Njujorka posetio je Srbiju 2012. i podržao tadašnjeg lidera SNS Aleksandra Vučića. Danas, Đulijani je u pravnom timu predsednika SAD Donalda Trampa u istrazi o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore.
- Rudi je sjajan. Dugo je bio moj prijatelj i želi da se ovo pitanje reši brzo za dobrobit zemlje - rekao je svojevremeno Tramp. Inače, Đulijani je bio Trampov žestoki odbrambeni igrač i savetnik u kampanji. Često je na mitinzima isticao da je SAD u ratu sa "islamskim ekstremističkim terorizmom".
Pre samo dva dana, Đulijani je istakao da je bilo kakva sugestija da je predsednik savetovao svog bivšeg advokata Majkla Koena da govori neistinu "notorna laž". Koen je ranije u federalnom sudu priznao da je davao lažne izjave Kongresu tokom istrage da li su Trampovi saradnici u kampanji radili s Rusijom. U izveštaju "Bazfid njuza" koji se poziva na dva neimenovana zvaničnika, navodi se da je Tramp tadašnjem advokatu naložio da laže Kongres i da je Koen redovno obaveštavao predsednika o projektu s nekretninama u Moskvi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve