Vesti
12.04.2019. 14:51
R.E./Telegraf/Foto: Kancelarija za KiM

PEŠICE DO BEOGRADA: Stiže podrška s Kosova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Grupa građana sa Kosova i Metohije, uputila se pešice ka Beogradu, kako bi prisustvovala skupu koji će biti održan 19. aprila u okviru kampanje "Budućnost Srbije.

Srbi sa KiM, kako javlja Televizija Most, nose barjake sa zastavama Srbije, a na čelu njihove kolone je transparent sa porukom "Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića", koji su se, kako kažu, na ovajkorak odlučili kako bi podržali politiku predsednika Aleksandra Vučića, u kojoj vide jedinu garanciju svog opstanka u južnoj pokrajni.

- Želimo da pokažemo našem predsedniku kakvu podršku ima od Srba sa KiM - rekao je novinarima, Miloš Jovanović jedan od učesnika ovog poduhvata.

Građane su na put ka Beogradu ispratili predsednici privremenih organa opštsina Kosovska Mitrovica i Leposavić Aleksandar Spirić i Zoran Todić, koji su istakli da je ključno da Srbi iz južne pokrajine jasno i glasno poruče da podržavaju politiku koja im garantuje stabilnost, mir i uslove za opstanak.

Kako Todić objašnjava, Srbi sa KiM žele da pokažu koliko im je stalo do stabilne i jake Srbije jer je samo takva Srbija garancija srpskog opstanka u južnoj pokrajini.
-  Okupili smo se kako bismo ispratili naše sugrađne koji žele ovim poduhvatom da pokažu koliko su spremni da podrže politiku koju predvodi Aleksandar Vučić. Svi smo svedoci u kakvoj se situaciji nalazi srpski narod na prostoru KiM. Ovo je lep gest i pun izazova, ali ovi mladi ljudi pokazuju da su spremi da svoju decu ovde školuju i da ovde grade svoju budućnost - rekao je Todić.

Građani KiM su se na put ka Beogradu uputili iz opštine Leposavić, sa adminstrativnog prelaza Jarinje, a do glavnoga grada pešačiće preko Raške, Ušća, Kraljeva, Mrčajevaca, Preljine, Ljiga i Stepojevca.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve