Vesti
19.04.2019. 14:51
Tanjug

POMORSKA SNAGA JNA: Crna Gora prodaje dva najveća ratna broda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Crnogorska vlada donela je odluku da se iz mornarice Vojske Crne Gore povuku dva najveća plovila - patrolni brodovi P-33 i P-34 i ponude na prodaju, a da se novac od prodaje usmeri za kupovinu novog naoružanja i opreme.

 Ta odluka obrazložena je tvrdnjom da su brodovi "preveliki, preskupi i prekomplikovani za upotrebu u Mornarici VCG", koja nema ni kadrove koji bi mogli da rade na njima. Brodovi su napravljeni krajem osamdesetih godina prošlog veka kao okosnica udarnih pomorskih snaga flote nekadašnje Jugoslovenske Ratne Mornarice.

Ministarstvo odbrane izvršiće procenu i odrediti početnu cenu brodova, a kako navode Vijesti, budući da se radi o upotrebljivoj vojnoj tehnici, Ministarstvo će novog vlasnika tražiti na takozvanim poverljivim tenderima koji nose oznaku tajnosti.

Do sada je više država pokazalo interesovanje da kupi ova dva broda koj su tehnički u dobrom stanju i da ih nakon modernizacije naoružanja i elektronike, uvrste u sastav svojih ratnih mornarica, a među interesentima su Pakistan, Turska, Bangladeš i Izrael.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve