Vesti
02.04.2019. 14:22
R.E.

Poslanik SNS traži da MUP zaštiti državu od Đilasa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

 

Skupština Srbije nastavila je sednicu na kojoj su poslanici na početku rada postavljali pitanja o aerodromu u Lađevcima nadomak Kraljeva, a potom i o opozicionim liderima.
Poslanica Srpske radikalne stranke Vesna Nikolić Vukajlović pitala je predsednika Aleksandra Vučića, povodom obećanje da će država investirati 8,5 miliona evra za proširenje piste na aerodromu Lađevci kod Kraljeva, ko je dao podatke o tom aerodromu i potrebi da se u njega investira, navodeći da ta investicija nema ekonomskog opravdanja.
"Da li je (ta osoba) imala punu informaciju od premijerke Ane Brnabić i ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, jer ko god da je dao podatke o aerodromu, oni su netačni, jer njegovo obećanje nepotreban trošak iz budžeta", rekla je poslanica SRS.
Poslanik Srpske napredne stranke Boban Birmančević pitao je MUP i tužilaštvo šta će da preduzmu, kako je naveo, po pitanju jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa. On je kazao da Đilas širi dezinformacije i laži izjavom da će ako budu održani izbori uskoro biti incidenta i nasilja.
"Molim da preduzmu nešto po pitanju Đilasa, MUP i tužilaštvo i da zaštite državu od Đilasa i ljudi koji se kriju iza fašističke ideologije", rekao je Birmančević.
On je pitao i šta je MUP preduzeo zbog upada u policijsku stanicu Lučani protiv Boška Obradovića i Nebojše Zelenovića navodeći da je tada nešto učinjeno ne bi došlo do upada lidera opozicije u zgradu RTS. Birmačević je za govornicom pokazivao i odštampane fotografije lidera opozicije i fotografiju Nebojše Zelenovića sa sastanka sa gradonačelnikom Peći, a taj čin je okarakterisao kao izdaju države.

Skupština je posle toga nastavila raspravu o amandmanima na predložene zakone iz oblasti zdravstva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve