Vesti
24.05.2019. 15:33
Hina

Pupovac: Bićemo iznenađenje, Srbin u EP može mnogo da promeni

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nosilac stranačke liste za EU izbore Milorad Pupovac poručio je sa predizbornog skupa u Vukovaru kako su Evropi potrebne promene, ali da su promene potrebne i Hrvatskoj.

Pupovac je pozvao birače da podrže listu SDSS-a čiji kandidati se, po njemu, svi odreda zalažu za Hrvatsku budućnosti, a ne prošlosti. On tvrdi kako će lista SDSS-a biti iznenađenje nedeljnih izbora za Evropski parlament i po rezultatu i po učinku.

"S optimizmom čekamo nedelju i brojanje glasova i sigurno smo da će se potvrditi koliko je snažna podrška koju ima SDSS i koliko je ono što smo učinili u kampanji bilo blagotvorno za celo hrvatsko društvo i koliko je ona u jednom trenutku prestala da bude kampanja i postala neka vrsta društvenog i političkog pokreta protiv netolerancije, mržnje i nazatka", kazao je Pupovac.

Dodao je i kako je SDSS u predizbornu kampanju krenuo s namerom da pokrene vlastite birače, ali i Hrvatsku. Poručio je kako evroparlamentarac Srbin može promeniti mnogo u samopouzdanju Srba u Hrvatskoj i doneti mnogo toga dobroga Evropi.

"Mi dolazimo iz prostora u kojem znamo šta znači dobar ili loš odnos između većine i manjine, kao i kada nema ravnopravnosti između naroda i država koje su pod istom kapom kao što su sada države članice EU. Mi znamo i kako se to treba menjati i bićemo glas iz Hrvatske koji će zagovarati da se to menja", poručio je predsednik SDSS-a.

"Ovde u Vukovaru nam je posebno važno da naglasimo važnost mira koji je uz slobodu jedan od dve temeljne vrednosti koje su univerzalne i one mogu ići samo zajedno", kazao je nestranački kandidat s te liste Dejan Jović.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve