Vesti
07.03.2016. 11:31
ekspres

Ruski džihadisti: Oružjem protiv otpadnika Putina

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Abu Jaser, navodni zamenik predvodnika džihadističke grupe Kavkaska provincija pozvao je džihadiste da ”napadnu otpadnike konopcima i noževima”

Moskva - Lider ćelije Islamske države koja ima uporište na jugu Rusije pozvao je muslimane da se uključe u borbu protiv nevernika, kao i da napadnu Vladimira Putina.

Abu Jaser, navodni zamenik predvodnika džihadističke grupe Kavkaska provincija pozvao je džihadiste da ”napadnu otpadnike konopcima i noževima”.

Snimak je načinjen u šumi, grupa militanata stoji iza lidera, a iza njih je okačena crna zastava, jedan od simbola Islamske države.

- Želim da kažem svim pripadnicima Kavkaske provincije, svim vernicima, svim onima koji su odani kalifatu, da emigriraju u zemlje džihada, a ako ne mogu, da napadnu otpadnike konopcima i noževima. Sa nama su milioni muslimana u Rusiji. Hajmo zajedno braćo, osvojimo teritoriju i proširimo je - naveo je Jaser.

Držeći automatsku pušku u ruci, Jaser je uputio pretnje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

- Želim da kažem braći iz Kavkaske provincije i u Rusiji, da nam je Alah dao gvozdene rakete i da ćemo ih mi koristiti protiv otpadnika Putina i njegovih prijatelja, njegovih pasa -  zaključio je Jaser.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve