Vesti
13.05.2019. 18:53
R. E. / Srna

SABOR SPC: Vučić stigao u Patrijaršiju, sa vladikama i Dodikom o Kosovu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je na poziv patrijarha Irineja u Patrijaršiju na sednicu redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

Vučić će se tokom popodneva obratiti članovima Sabora sa kojima će i razgovarati o aktuelnoj situaciji u vezi sa Kosovom, ali i drugim pitanjima od značaja za Srbiju i srpski narod uopšte, kao i za odnose države i crkve, najavila je Pres služba predsednika.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Predsednika je u Patrijaršiji dočekao patrijarh Irinej sa vladikama, a na sednici prisustvuju i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.
patrijarsija_velika

Vučić je juče u Skoplju izjavio da je ponosan što će imati priliku da prisustvuje Saboru SPC na kojem će, kako je najavio, govoriti o KiM, današnjoj poziciji Srbije i odnosu države prema crkvi, kao i da će istinama i činjenicama odgovoriti svima onima koji su tražili ''njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu''.

''Uopšte se neću se libiti da onima koji su tražili moju anatemu i govorili najlošije stvari o meni odgovorim, ne uvredama, nego činjenicama i da govorim o budućnosti Srbije", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve