Vesti
09.05.2019. 13:26
R. E.

SAMIT U TIRANI: Vučić ignorisao zajedničko slikanje, hladno se rukovao sa Tačijem

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

TIRANA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izbegao je zajedničko fotografisanje sa svim učesnicima samita Procesa Brdo - Brioni, što je inače za sastanak takve vrste uobičajeni i protokolarni običaj.

Vučič je, naime, prvi je stigao na ceremonijalni doček pred kamerama, ali se, nakon rukovanja sa domaćinom, albanskim predsednikom Iljirom Metom i inicijatorima Procesa, predsednicima Hrvatske i Slovenije, nije zadržao radi fotografisanja.

Tako jedini nema zajedničku fotografiju sa domaćinom skupa, za koju su, kako su dolazili, pozirali ostali učesnici, predsednik Crne Gore, Bosne i Hercegovine, počasni gost predsednik Poljske Andžej Duda, te šefica EU diplomatije Federika Mogerini.

Hladno rukovanje

Osim toga, prištinski mediji zabeležili su rukovanje predsednika Vučića i predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, za koje su ocenili da je bilo - hladno. Vučić i Tači rukovali su se u prisustvu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

https://twitter.com/FedericaMog/status/1126398571866202112

Susret Vučića i Tačija u Tirani došao je samo dan nakon što je Vučić poručio da nikada neće priznati kosovsku nezavisnost, dok je kosovski predsednik juče rekao da je po dolasku u albansku prestonicu sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarao o potpunom ukidanju granice između tzv. Kosova i Albanije i pripajanju tri opštine juga centralne Srbije kosovskoj teritoriji.

Tači ignorisao Dodika

Predsednik Vučić rekao je sinoć da je reč o sumanutim idejama, nerealnim, ali da će svakako na to ukazati i Tačiju i drugim zvaničnicima, mada su, kako je ukazao, Albanci stalnim ponavljanjem takvih stvari čine utisak da je toi nešto normalno.

https://www.instagram.com/p/BxN3ZRipH_k/?utm_source=ig_web_copy_link

Prištinska TV 7 javila je da je Hašim Tači potpuno ignorisao predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve