SNEG I MRAZ OSTAVILI POSLEDICE: Na putevima ostale rupe

SNEG I MRAZ OSTAVILI POSLEDICE: Na putevima ostale rupe

Nis, 26.02.2018. - Prava zima sa snegom dosla je tek danas u Nis. (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS)


Posle intezivnih snežnih padavinama i jakih mrazeva, zbog kojih je na kolovoze posipana so, na saobraćajnicama se stvaraju rupe, upozorava AMSS.

Rupa ima najviše na mostovima i nadvožnjacima, pa je neophodna opreznija vožnja, saopštio je jutros AMSS. Tih oštećenja ima i na drugim deonicama, a posebno na putevima u planinskim predelima.

Zato se preporučuje sporija vožnja, a posebno treba biti oprezan prilikom preticanja jer zbog ispunjenih kolotraga vodom ili nailaskom na novonastala oštećenja vozač lako gubi kontrolu nad vozilom.

U narednim danima očekujemo i veće prisustvo putara, koji će raditi na sanaciji ovih novonastalih oštećenja.

Prema poslednjim informacijama “Puteva Srbije”, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, napominje AMSS.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Budjoni

    Šta bi tek bilo da je zima trajala 3 meseca a ne 7 dana ! Rupe traju već godinama, krateri kao na mesecu, džombe, kolotrazi samo rastu a asfalt se istanjio ! Koga više lažete !

+ Ostavite komentar