Vesti
05.05.2019. 15:04
R. E. / TV Pink

Stefanović o Kosovu: Opozicija nas je uvela u probleme, koje Vučić pokušava da ispravi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ne znam kako bismo se takmičili u kampovima za nindže, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, povodom postavljanja šatora opozicije ispred Predsedništva Srbije u Pionirskom parku u Beogradu.

"Te kampove za nindže nismo do sada otvarali, ne znam kako bismo se u tome takmičili, ali ako je to ono što se nudi građanima Srbije, ne znam šta bih ozbiljno mogao da kažem na to", rekao je Stefanović za TV Pink.

On je izjavio da sadašnja opozicija dok je bila na vlasti zemlju uvukla u najveće probleme, pre svega u vezi s Kosovom i Metohijom, a koje Vučić sada pokušava da ispravi.

"To je tako složena situacija", rekao je Stefanović za TV Pink i podsetio da je Vučić unapred rekao, na vreme, pre potpisivanja Briselskog sporazuma, da će to biti sporazum na koji ćemo se pozivati kada budemo govorili o stabilnosti i bezbednosti Srbije.

Istakao je da je još tada Vučić upozorio šta će se se sve dešavati, ako ne budemo imali snage da se izborimo za stabilnost u celom regionu.

"Više možete da uradite kada je Srbija ekonomski jača, kada je na različite načine jača, ona može regionalno da zaštiti stabilnost i da zaštiti Srbe ma gde živeli. Situacija je ipak na KiM najsloženija i ključni problem je to što su pripadnici prethodnih vlasti - Tadić, Jeremić, Đilas i Stefanović preko noći promenili rezoluciju u UN i odlučili da presele pregovore iz UN u EU", rekao je Stefanović.

On je naglasio da kada je Vučić nudio svima da se uključe u dijalog o KIM i pozvao ih da smisle najbolje rešenje, odgovor je bio ćutanje.

"Nije hteo niko da se uključi da preuzme odgovornost. Niko neće da preuzme odgovornost kako bi imao poziciju da, šta god da se desi, može da napada Vučića", kaže Stefanović.

On je dodao da su lideri opozicije, dok su bili na vlasti, uvukli Srbiju u "najgore stvari".

"O korupciji neću ni da pričam, kao ni o uništavanju i razaranju naše privrede", rekao je Stefanović, dodajući da je minimalna zarada, za vreme Đilasa, Jeremića, Tadića i Cvetkovića za četiri godine porasla sa 159 na 162 evra.

"Za cela tri evra za četiri godine. Pa kako ih sad nije sramota da pričaju?", upitao je Stefanović, ističući da je ta zarada danas 230 evra.

Suština je, naglasio je, da su nas ti ljudi uvukli u najveće probleme.

"Oni su nam doneli carine i granice između dva dela Srbije, oni su nam doneli to da se pregovara umesto u UN u EU, oni su započeli sve procese zbog kojih mi danas imamo teške muke i onda beže od odgovornosti, a kad ih pitate bilo šta vezano za KiM, samo čekaju da kažu nešto negativno", rekao je Stefanović.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve