Vesti
10.04.2019. 12:32
R.E./Novosti/Foto:Shutterstock

VULIN: Cilj Prištine je da isprovocira Srbiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je  posle raspisivanja izbora za srpske opštine na Kosovu i Metohiji da prvo treba sačekati šta će reći tamošnji Srbi s KIM danas u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
"Hajde da sačekamo da vidimo šta će reći na prvom mestu Srbi sa Kosova i Metohije. Aleksandar Vučić nikada nije naređivao Srbima sa Kosova i Metohije, nego je razgovarao s njima i upoznavao ih sa situacijom, tako će biti i ovog puta", rekao je Vulin.

On je rekao da neosuđeni teroristi vode Kosovo, i dodao da je njihov cilj da isprovociraju Srbiju kako uradila nešto zbog čega bi mogli da "idu da plaču po svetu", i da objašnjavaju da moraju da budu pomognuti, kao 1999. godine.

Vulin je rekao da oni žele zemlju bez Srba, ne žele grobove da im vide, ni crkvu, i dodao da se radi o neosuđenim zločincima koji vode Kosovo i koji hoće da ponove svoje zločine.
"Ne pravi se vojska ako nećete da ratujete", rekao je Vulin i dodao da se na čelu takozvanog ministarstva odbrane u Prištini nalazi čovek koji je pravosnažno osuđen u Nišu za učesće u terorističkoj grupi koja je ubila pet vojnika na Košarama 1999.
Komentarišući pozive na međusobno priznanje, Vulin je rekao da iako je Briselski sporazum koji je bio potpisan ranije vodio ka priznanju, Aleksandar Vučić je uspeo da se izbori da se krene ispočetka i dodao da bi Priština sprovela sporazum da je to u interesu njihove nezavisnosti, a kao primer je naveo neformiranje zajednice srpskih opština.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve