Vesti
21.05.2019. 21:23
Beta

ZAEV POČEO PREGOVORE o rekonstrukciji makedonske vlade

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev započeo je razgovore sa najvećim koalicionim partnerom o najavljenim promenama u izvršnoj vlasti. Kako je saopštila Vlada Severne Makedonije, premijer Zaev i lider partije Albanaca DUI Ali Ahmeti, "održali su sastanak kojim su započeti razgovori za uočavanje određenih slabosti kod dela funcionera izvršne vlasti".

Na sastanku, koji je održan u zgradi Vlade u Skoplju, dogovoreno je da se obave konsultacije u dve političke partije na čijem čelu su Zaev i Ahmeti, nakon čega će razgovori biti produženi.

Zaev je prethodno najavio da će sa Ahmetijem i drugim koalicionim partnerima razgovarati o kadrovskim promenama u izvršnoj vlasti i da će do polovine juna izaći sa konkretnim rešenjima za promene u Vladi, državnim institucijama i preduzećima, kao i na lokalnom nivou.

Promene u redovima vlasti, popularno nazvane "Operacija metla", Zaev je najavio nakon prvog kruga predsedničkih izbora 21. aprila, kada su brojni građani, koji su na parlamentarnim i lokalnim izborima glasali za SDSM, apstinirali zato što su nezadovoljni radom njegove Vlade i ponašanjem funkcionera.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve