(FOTO) TURIZAM: Najlepša ostrva sveta

(FOTO) TURIZAM: Najlepša ostrva sveta


Izdvajamo vam neka od najlepših ostrva na svetu, koja bi trebalo posetiti, ukoliko imate prilike.

Galapagos

Ovaj arhipelag prepun divljih životinja, stotinama kilometara od obala Ekvadora, dugo je mamio one koje traže uzbuđenje i ljubitelje fotografije brojnim morskim lavovima, kormoranima koji ne lete, jedinim na svetu morskim gušterima i pingvinima kratkih pera koji ležerno šetaju duž ekvatora.

Bali

Od svih tropskih ostrva koja sačinjavaju Indoneziju (tačnije 17.508), Bali ih nadmašuje sve. Sa svojim pirinčanim poljima, ukrašenim Hindu hramovima i stenovitim liticama, predstavlja dragulj ove zemlje. Posetioci mogu da kuvaju, razgledaju savremenu umetnost Balija i učestvuju u tradicionalnoj ceremoniji blagoslova.

Moorea

Ovo ostrvo u oblicu srca koje levitira u Pacifiku ubedilo je čak i najizbirljivije putnike da postoji nešto što se zove rajem na Zemlji, zahvaljujući neverovatno plavim lagunama i izbrazdanim planinama prekrivenim prašumama.

Kauai

Kauai, najstarije havajsko ostrvo, formirano je kada je lava barbotirala sa dna okeana pre 5 miliona godina. Znamenitosti su Pali Ke Kua, ili „Hideaways“ plaža, čiju tajnu čuvaju crni zidovi lave, kao i kanjon Vajmea i obala Na Pali, opkoljeni živopisnim stazama za pešačenje i krivudavim putevima.

Great Barrier Reef Islands

Blizu severoistočne ivice Australije, ovde ima više od 400 vrsta morskih životinja od kitova pločana do bodljikavih morskih ježeva. Ronioci se mogu videti tokom cele godine u ovom lavirintu od preko 3000 pojedinačnih grebena, koje čino jedno od sedam čuda modernog sveta i najveći živi organizam na Zemlji.

Tasmanija

Njen raznolik i divan pejzaž gotovo da izaziva halucinacije: kotrljajuće dine pokrivene psihodeličnim banksia divljim cvetovima, granitne formacije koje izbijaju iz plaža i čudesni trotoar u obliku mozaika. Možda ćete se sresti na tasmanijskim đavolima nalik na hijene, valabijima i kljunarom platipusom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar