RUSKA SALATA KOJU ĆE GOSTI PAMTITI

RUSKA SALATA KOJU ĆE GOSTI PAMTITI


Ruska salata, ili kako je u Rusiji zovu Salata Olivije, jedan je od omiljenih specijaliteta bez kojega nije moguće zamisliti proslavu. Rođendani, slave, praznici, porodična okupljanja, nisu mogući bez Ruske salate, a domaćice mlade i stare znaju trpeza nije kompletna ukoliko se na njoj ne nalazi ova zvezda među salatama.

Ovaj specijalitet, koji je sredinom 19. veka osmislio francuski kuvar Lusijen Olivije i koji je obišao ceo svet i upisao se u menije mnogih nacionalnih kuhinja, a u carskoj Rusiji služio se u prestižnom restoranu Ermitraž, vremenom je postao deo naše tradicionalne trpeze.

Priprema Ruske salate nekada je zahtevala da se u kuhinji provede par sati – čišćenje, seckanje, kuvanje povrća, mesa, jaja, samo su deo posla koji je domaćica morala da obavi u pripremi ovog jela.

Danas je to drugačije! Za samo 20 minuta možete imati pripremljenu Rusku salatu na trpezi. Dovoljno je samo da odaberete kvalitetne sastojke koji se brzo pripremaju.

Frikom mešano povrće za rusku salatu, sada u većem pakovanju od 900 grama, idealan je izbor za sve velike proslave. Kombinacija graška i sitno seckane šargarepe i krompira, vrhunskog kvaliteta, za čiju je pripremu dovoljno samo 10 minuta, učiniće vas majstorom u kuhinji. Zato umesto u kuhinji, provedite vreme u opuštanju pre dolaska gostiju.

loading...

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar