12 GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA ZAROBLJENIKA 1991: Srbin osuđen u Zagrebu

12 GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA ZAROBLJENIKA 1991: Srbin osuđen u Zagrebu


Stojan Vujić osudjen je danas na 12 godina zatvora u odsustvu, u ponovljenom postupku pred zagrebačkim Županijskim sudom, zbog maltretiranja i ranjavanja zarobljenika, s kasnijim smrtnim ishodom tokom ratnih dešavanja u Hrvatskoj.

Prema presudi, Vujić je, zajedno s većim brojem pripadnika srpske paravojne formacije 1. septembra 1991. u selu Doljane, tukao vezane zarobljenike, pripadnike hrvatskog MUP-a i seoske straže, na koje je potom, zajedno s ostalim pripadnicima Teritorijalne obrane Pakrac, pucao u zatvorenike od kojih su trojica umrla, a petorica teško ranjena, javila je hrvatska agencija Hina.

Sudija Dražen Kevrić je u obrazloženju presude, istakao da je tokom dokaznog postupka i saslušanja svedoka nesumnjivo dokazano da je Vujić učestvovao u napadu na selo Doljane, a i deo ispitanih svedoka ga je prepoznao, jer su zajedno s njim išli u školu.

Reč je o ponovljenom postupku, budući da je prethodni postupak protiv tada provooptuženog Vujića i drugooptuženog Borivoja Pavkovića, vodjen pred Županijskim sudom u Bjelovaru, rezultirao oslobadjajućom presudom zbog nedostatka dokaza.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar