AFERA “SNIMAK” III DEO: Ko će koga “spržiti”, ko je “tata” i ko je “u opasnosti”

AFERA “SNIMAK” III DEO: Ko će koga “spržiti”, ko je “tata” i ko je “u opasnosti”

Shutterstock


U danu za kada je u crnogorskom Tužilaštvu najavljeno saslušanje sekretara Visokog državnog tužioca Nenada Vujoševića, objavljen je i treći snimak afere.

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević, objavio je treći nastavak audio zapis telefonskog razgovora o navodnoj korupciji u crnogorskom tužilštvu. Na snimku se čuje da Knežević kaže Vujoševiću da će glavni specijalni tužilac (GST) Milivoje Katnić, “spržiti” vrhovnog državnog tužioca (VDT), Ivicu Stankovića, prenele su Vijesti.

Povezane vesti – Knežević: Započeću rat

U transkriptu, koji je objavio taj podgorički dnevnik, Knežević ponovo upozorava Vujoševića da treba da se čuva, da je to saznao od “službi”, kojoj je pažnju na sekretara, kako veruje, skrenuo Stanković.

Iz prilično nemuštog razgovora, sudeći prema transkriptu, Knežević kaže Vujoševiću da je Stanković to uradio da “zaštiti sebe, nije sigurno da zaštiti tebe”. Knežević u razgovoru pominje i tužioca Borčića, koji ga je navodno pozvao da sarađuju.

U šifrovanom razgovoru, Vujošević sugeriše Kneževiću da se direktno javi “tati”, koji čeka njegova poziv.

“I tatini investitori, ti imaš sve to… tatini investitori po Beogradu da zidaju… Ko su ti tatini investitori”, pita Vujošević i dodaje da je to sve rekao tamo nekom, čije ime ne pominje.

Povezane vesti – Kneževiću oduzeti svi pasoši

“Tatini investitori su mu već dali stan u Beogradu. Tatini investitori, to je… Pa bogami nema šta da govori službi. Služba i ovo neka sluša, neće mu bit dobro. Nego on je, on je… u stvari, on ne može ništa da završi, njega bez Boričića… nije ovo tačno da su ga imenovali za v. d.-a, to tek u oktobru će se videti jer on je potpuno nebitan, on nema uticaja, razumiješ li”, kaže Vujošević.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar