AKCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Zaplenjena skoro tona marihuane, oružje, eksploziv, pretreseni i stanovi Škaljarskog klana

AKCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Zaplenjena skoro tona marihuane, oružje, eksploziv, pretreseni i stanovi Škaljarskog klana

Foto: Printscreen Youtube


Crnogorska policija rano jutros pokrenula je akciju ” Trik” koja je sprovedena u Podgorici, kada je razbijena kriminalna grupa za koju se sumnja da je krijumčarila drogu na međunarodnom nivou. Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odseka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije pronašli i oduzeli ukupno 982 kilograma marihuane, 1,7 kilograma heroina i oko tri kilograma smese za mešanje sa opojnim drogama radi dobijanja na masi.

„Ovom akcijom razbijena je kriminalna grupa za koju se sumnja da je krijumčarila marihuanu i heroin na međunarodnom nivou i presečen je lanac krijumčarenja i prodaje ovih opojnih droga“, kazali su iz policije.

U saopštenju se dodaje da je uhapšeno ukupno 12 osoba – jedna osobu za koju se sumnja da je organizator i 11 za koja se sumnja da su članovi kriminalne grupe, stvorene radi krijumčarenja i ulične prodaje opojne droge.

„Od ovih 12 osoba, jedna je uhapšena juče, tri danas, dok je osam uhapšeno od početka sprovođenja akcije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su policajaci u nedelju, oko 16 sati, uhapsili Ndue Pepaja, državljanina Albanije, zbog sumnje da je u prethodnom periodu organizovao kriminalnu organizaciju koja je djelovala u Crnoj Gori, a koja se bavila krijumčarenjem i prodajom opojnih droga, dok su danas uhapšeni državljani Crne Gore, Vaselj Junčaj, Đon Junčaj i Violeta Junčaj.

U policiji sumnjaju da je Pepaj kao organizator ove kriminalne grupe, angažovao kao pripadnike kriminalne organizacije ostale osobe koje su danas i u prethodnom periodu uhapšene.

„Oni su, sumnja se, vršili nabavku opojnih droga marihuana i heroin na teritoriji Republike Albanije koju su nakon toga krijumčarili i prodavali na teritoriji Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Pepaj je kao organizator ostalim osobama, sumnja se, određivao uloge, zadatke i davao upustva u krijumčarenju i prodaji opojnih droga.

„Ova kriminalna organizacija delovala je duži vremenski period, a posebno je bila aktivna od 1. januara do 5. decembra prošle godine, sa ciljem sticanja nezakonite dobiti od krijumčarenja i prodaje droge na međunarodnom nivou“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da su službenici Odseka danas pretresli stanove i kuće na više lokacija koje koriste osumnjičeni i pronašli i oduzeli tri vozila i više telefona.

„Uhapšena lica se sumnjiče da su počinila krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su četiri osobe uhapšene juče i da će danas uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužiocu.

U Podgorici su takođe u okviru druge akcije, zbog nelegalnog posedovanja oružja  uhapšene dve osobe.

Automatsku pušku sa dva puna okvira, podgorička policija je na osnovu operatinvnog saznanja našla zakopanu na Koniku. Ona je prosleđena Forenzičkom centru radi veštačenja, kako bi se utvrdilo da li je korištena prilikom neke egzekucije.

Takođe postupajući po operativnim saznanjima, podgorička policija je jutros pretresla stan i druge prostorije koje koristi Slavko Živković. Tom Prilikom pronađena su dva pištolja, 193 komada municije različitog kalibra, sporogoreći štapin i 12 klasova eksploziva. Živković je uhapšen i biće priveden nadležnom tužiocu.

Osim akcija u Podgorici, u Kotoru je nastavljena  akcija “Boka”, u okviru koje se u stambenom kompleksu – zvanom Pentagon pretresaju stanovi koji pripadaju članovima škaljarskog klana.

Pretresen je stan Igora Dedovića, njegove majke Vojke, njegovog tasta Gracije Petrovića, zatim stan Dalibora Tomovića zvanog “Daba” i stan Aleksandre Đurić, žene pokojnog Dalibora Đurića.

I tokom vikenda podgorička policija kontrolisala je bezbjednosno interesantne osobe i objekte u kojima oni borave, pa je tako pretresla stan i druge prostorije koje koristi Dragan Ilić (35). Tokom pretresa pronađena je veća količina municije različitog kalibra, okviri od pojedinog oružja i određena količina eksploziva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar