AKCIJA “MANJIFIKO”: Svedok saradnik otkrio dilersku mrežu iz Kolumbije i Crne Gore

AKCIJA “MANJIFIKO”: Svedok saradnik otkrio dilersku mrežu iz Kolumbije i Crne Gore

Shutterstock


Službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali akciju “Manjifiko” i na taj način prekinuli medunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru, prenosi portal CdM.

Krivičnim prijava je obuhvaćeno ukupno 11 lica, od kojih je do sada uhapšeno sedam. Kako je prenela crnogorska “Borba”, iz Kolumbije je kruzerom Manjifiko stiglo 18 kg kokaina.

S.P. iz Tivta koji je uhapšen kao član kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina, priznao je krivicu, a tužilaštvo planira da mu dodeli status svedoka saradnika, prenosi prenosi list Dan. Kako se navodi, on je do detalja opisao ulogu svih članova međunarodne kriminalne grupe.

Shutterstock

Shutterstock

Povezane vesti – CRNA GORA: Uhapšeno više osoba povezanih sa kavačkom grupom

On je, kako se navodi, ispričao da su u više navrata iz Kolumbije nabavljali kokain u manjim količinama, kako ne bi izazvali sumnju. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je interesovalo ko im je dopremao drogu i koji pomorci su učestvovali u tome.

Jedan od uslova SDT bio je i da S.P. otkrije kompletnu dilersku mrežu na Primorju. Kako Dan saznaje, on će biti ponovo saslušan, a nakon toga će Viši sud ceniti njegov iskaz i doneti konacnu odluku već tokom naredne nedelje.

Pročitajte: Nema šverca kokaina bez kapetana i mašine

Istražitelji sumnjaju da je Danilo Đurović bio na čelu ove kriminalne organizacije. Advokat Ratko Pantović potvrdio je za Dan da brani šestoricu osumnjičenih i da su svi oni na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirali krivicu.

Policija je obavila pretres kuće Srđana Pavlovića, gde je pronadena određena količina narkotika. Istražitelji proveravaju i da li se s tom kriminalnom grupom i njihovim poslovima može dovesti u vezu nedavno paljenje automobila Pavlovićeve majke, ali i još nekoliko povezanih događaja u Tivtu.

Povezane vesti – Najveći mafijaški rat na Balkanu

Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti kokain, vaga za precizno merenje, veća količina novca, putnicka motorna vozila visoke klase, oružje i municija, kao i skupoceni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije, vršeći krivična dela, stekli veliku imovinsku korist, koju su, kako se sumnja, pranjem novca pokušali da ubace u legalne finansijske tokove, naveli su iz policije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar