AKCIJA PLAGIJAT: Uhapšen jer je delio domaće serije na internetu; Šteta 45.000 evra

AKCIJA PLAGIJAT: Uhapšen jer je delio domaće serije na internetu; Šteta 45.000 evra

Shutterstock


Policija Republike Srpske realizovala je akciju kodnog naziva “Plagijat” zbog krivičnog dela “nedozvoljeno korišćenje autorskih prava”, prenosi Klix.ba.

Akciju su realizovali Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina, u cilju prikupljanja dokaza u vezi sa počinjenim krivičnim delom “Nedozvoljeno korišćenje autorskih prava“.

Po naredbi Suda BiH, policijski službenici su izvršili pretres stana osobe A.M. u Bijeljini i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim delom – veći broj računara, prenosnih računara, USB stik i dr.

Osoba A.M. se sumnjiči da je počinio to krivično delo u periodu od decembra 2017. do danas, na štetu “United Media Grupe”.

Ovim krivičnim delom pričinjena je šteta u iznosu od 45.000 eura.

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv njega će biti podnesen izveštaj Tužilaštvu BiH.

Srna nezvanično saznaje da je delo počinio tako što je putem više internet stranica omogućio pristup sadržajima televizijskih serija “Ubice mog oca”, “Konak kod Himlije”, “Žigosani u reketu”, “Na granici”, “Kad susedi polude”, “Kud poklo da puklo”, “Samo ti pričaj”, “Ujka – novi horizonti”, zaštićenih autorskim pravima.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar