AKCIJA U NOVOM SADU: Policajke izdavale lažnu ličnu kartu

AKCIJA U NOVOM SADU: Policajke izdavale lažnu ličnu kartu


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su dvojicu policijskih službenika i jednog crnogorskog državljanina zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja, trgovine uticajem i falsifikovanja isprava.

Pripadnici policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podneli su krivične prijave protiv policijske službenice J. P. iz Policijske uprave Novi Sad, crnogorskog državljanina M.V. i policijske službenice Z.D, saopštio je MUP.

Uhapšena službenica J. P je na zahtev N. B. , a u saradnji sa koleginicom Z. D. izdala lične dokumente na ime Miloša Begovića s ciljem krađe identiteta. N.B. je pribavio falsifikovani ugovor o kuporodaji nepokretnosti na teritoriji Novog Sada, falsifikovanu italijansku ličnu kartu, izvode iz matične knjige rođenih i knjige državljana, navodi se u saopštenju MUP.

Osumnjičeni N. B. za tu uslugu je obećao policijskoj službenici J.P. 1.500 evra.

U saopštenju se dodaje da je osumnjičeni crnogorski državljanin M. V., 6. juna podneo falsifikovanu dokumentaciju sa zahtevom za izdavanje ličnih dokumenata, na osnovu kojih mu osumnjičena Z. D. izdala ličnu kartu, 8. juna, sa fotografijom M. V., a na ime Miloša Begovića i primila zahtev za izdavanje putne isprave, koju mu se izdaje 11. juna 2019. godine.

Policija je osumnjičenim J. P., N. B. i M. V. odredila zadržavanje do 48 sati i oni će nakon toga, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok je protiv Z. D. podneta krivična prijava u redovnom postupku.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar