ALBANCI PRETUKLI KOMŠIJU SRBINA: Blagoje Zuvić iz Doljevca napadnut zbog imovine

ALBANCI PRETUKLI KOMŠIJU SRBINA: Blagoje Zuvić iz Doljevca napadnut zbog imovine


Blagoja Zuvića iz Donjeg Dragoljevca kod Istoka danas su pretukle komšije Albanci na ulici, a osumnjičeni za napad je uhapšen.

Zuvić je pretučen nadomak njegove kuće, a motiv napada je problem oko imovine, kako saznaje kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak sa terena.

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da je ovo nastavak pritiska na povratnike kako bi napustili svoja imanja i da pojedini delovi Kosova ostanu bez Srba i etnički čisti.

– Već je postalo očigledno da Srbi povratnici u Klini, Istoku, smetaju pojedincima koji žele ove delova Kosova bez Srba. Napad na Blagoja Zuvića ima za cilj njegovo proterivanje i to je ono što je u ovom trenutku sasvim sigurno. Lično neću dozvoliti da ovakvi incidenti nanesu nesagledivu štetu na proces povratka i da povratnička mesta ostanu bez Srba – naveo je Jevtić u saopštenju.

On ističe da je već razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova u Prištini o ovom incidentu, i da je dobio uveravanja da su istražne jedinice već na terenu, kao i da očekuje što skorije privođenje pravdi onih koji su za ovaj nemili događaj odgovorni.

Jevtić apeluje da se preduzmu jače mere zaštite povratnika, jer ako se ovako nastavi, 2018. godina bi mogla biti lošija godina kada je u pitanju povratak u odnosu na prethodnu što, naglašava, nikako nije dobro.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar