Apelacioni sud Crne Gore potvrdio: Sinđelića izručiti Hrvatskoj

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio: Sinđelića izručiti Hrvatskoj


Crnogorski Apelacioni sud potvrdio je odluku prvostepenog suda da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje državljanina Srbije Saše Sinđelića Hrvatskoj i odbio žalbe kao neosnovane.

“U postupku odlučivanja Apelacioni sud Crne Gore je utvrdio da je prvostepeni sud na pravilan i zakonit način utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje okrivljenog Saše Sinđelića, pa pobijanim rešenjem nije povređeno niti jedno pravo propisano Evropskom konvencijom o ekstradiciji, Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Ugovora između Crne Gore i Hrvatske o izručenju”, prenose podgoričke Vijesti rešenje Apelacionog suda.

sasa sindjelic 2 foto faceboks

Kako se navodi, Apelacioni sud je u krivičnom predmetu ekstradicije osuđenog Saše Sunđelića, državljanina Srbije, rešavajući po žalbi okrivljenog i njegovog branioca, izjavljenih na rešenje Višeg suda u Podgorici, odbio žalbe kao neosnovane.

Povezane vesti – Crnogorski svedok u Srbiji bez para

Podseća se da je Viši sud u Podgorici 3. septembra utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje državljanina Republike Srbije, okrivljenog Sinđelić V. Saše, iz Smedereva, po zahtevu Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske od 15. jula, toj državi.

Hrvatska traži izručenje Sinđelića radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 21 godine, izrečene presudom Županijskog suda u Vukovaru 28. aprila 2011. godine, zbog počinjenog teškog ubistva i teške krađe.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar