Bivši telohtanitelj brata Darka Šarića pušten da se brani sa slobode

Bivši telohtanitelj brata Darka Šarića pušten da se brani sa slobode

EPA/ANDREJ CUKIC


Istražni sudija Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević pustio je Podgoričanina Vladimira Bajčetu da se brani sa slobode u daljem postupku, nakon što je uhapšen zbog krivičnog dela prinude.

Prema pisanju podgoričke Pobjede, Bajčeta je poznat po vezama sa Pljevljacima Darkom i Duškom Šarićem, kome je dugo godina bio telohranitelj, prenosi CdM.

Bajčeta je uhapšen u četvrtak u Tivtu po prijavi Tivćanina, zbog sumnje da je počinio krivično delo prinuda, a nakon saslušanja u kotorskom Osnovnom tužilaštvu, određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Pročitajte još vesti – “Vijesti”: Uhapšen telohranitelj brata Darka Šarića

Nakon saslušanja Bajčete, sudija Pavićević je rekao da je odbio predlog kotorskog tužilaštva da se Bajčeti odredi pritvor zbog uticaja na svedoke i pustio ga da se brani sa slobode u daljem postupku.

Bajčeti je izrečena mera “zabrane napuštanja stana i zabrane sastajanja sa dva svedoka u ovom slučaju”, međutim, s obzirom da se ta dva svedoka već nalaze u pritvoru u Spužu po naredbi Višeg suda za drugo krivično delo, sudija je ocenio da ne postoji mogućnost uticaja na svedoke koji se već nalaze u pritvoru.

Prema pisanju Pobjede, krivično delo koje se stavlja Bajčeti na teret nema veze s kriminalnim aktivnostima, odnosno sa akcijom “Manjifiko”, kako su pojedini mediji objavili, u kojoj je zbog međunarodnog krijumčarenja droge uhapšeno sedam osoba, već da se radi o ličnom sukobu između dve osobe.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar